NIKKI NOOTEBOOM

Jaren heb ik gestoeid met mijzelf, mijn omgeving, de geboden zorg en het leven in het algemeen. Ik kreeg te horen dat ik overgevoelig en te heftig was, mijn verantwoordelijkheden niet nam en teveel hooi op mijn vork nam. En weet je; ze hadden nog gelijk ook. Het grote verschil is alleen dat ik er niet bewust voor had gekozen zo te zijn…

Mijn uit de hand gelopen verslaving zorgde er uiteindelijk voor dat ik besloot mijzelf beter te maken, ik vertrouwde immers niemand meer. Via veel studie en onderzoek ontdekte ik de groep wetenschappers die al decennia bezig zijn met het ontrafelen van trauma en het vinden van bewezen effectieve methoden om mensen te helpen uit de traumaspiraal van angst en reactiviteit te komen. Door al deze kennis niet alleen intensief te bestuderen, maar ook op mijzelf toe te passen, kon ik mijzelf aan mijn haren steeds verder uit het moeras trekken.

Maar het kan anders en ik denk dat het zelfs anders móet dan hoe ik en velen met mij hebben ervaren. Mensen lijden en worden niet op de juiste manier geholpen met praattherapieën, medicatie en diagnoses voor al het verschillende gedrag dat ze vertonen dat maar uit één bron komt: trauma. Je bent als getraumatiseerd persoon niet ziek, niet gek, maar getraumatiseerd. Ik was zowel vanuit generaties voor mij, als in mijn jeugd en volwassen leven getraumatiseerd geraakt. Ik ben inmiddels bijna 50 en ben nu de persoon geworden die mij decennia eerder had kunnen helpen.

OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Om zo direct mogelijk te kunnen leren van degenen die in mijn ogen de beste kijk op mensen en op hulpverlening hebben, studeer ik zoveel mogelijk bij henzelf. De belangrijkste mensen in de traumawereld bevinden zich in Amerika. Gelukkig bestaat Internet en kan ik over de hele wereld studeren. De certificaten die ik heb behaald zijn ook bijna allemaal direct afkomstig van de organisaties waar zij werkzaam zijn of in hun naam zijn opgezet.

In de maanden januari en februari 2022 zal ik werken en studeren op de Trauma Informed Care Farm: Simple Sparrow in Texas. Tijdens mijn verblijf daar gaan de traumasessies en de individuele therapieën online gewoon door.

TRAUMA:

 • Advanced Master Program on the Treatment of Trauma – NICABM.
 • Trauma Informed Certified Practitioner – TIC Training Center, Colorado USA
 • Trainingen bij NCTSN (National Child Traumatic Stress Network):
  • Understanding and working with dissociative states

SOMATISCH (lichamelijk):

 • Somatic Experiencing; Healing Trauma – Peter Levine via Sounds True
 • EFT & TFT (‘tapping’) Practitioner – The Priority Academy

THERAPEUTISCH:

 • Nu mee bezig: Foundations of the IFS Model – IFS Institute (wachtlijst certificering)
 • Nu mee bezig: IFS in action Masterclass by Richard Scwartz – IFS Institute
 • Motivational Enhancement Techniques – University of Virginia
 • Skilled Helper Training Course – Egan & Ramsay

PSYCHOLOGIE e.d.:

 • Nu mee bezig: The Neurobiology of Attachment – Dr Dan Siegel
 • Modern Applied Psychology (diploma) – Achology, Scotland
 • Philosophy & The Sciences – The University of Edinburgh
 • Psychological First Aid – Johns Hopkins University

VERSLAVING:

 • Addiction Prevention and Treatment Clinical Skills – Yale University
 • The Addicted Brain | neurobiology – Emory University

DEELGENOMEN AAN:

 • IFS Weekender Challenge – IFS Guide
 • Collective Trauma Summit 2021 – Hubl
 • The Wisom of Trauma Talks 2 – Gabor Maté
 • Psychotherapy, Spirituality, and Social Change Summit
 • Somatic Experiencing Conference 2021 – Peter Levine
 • Jaarsymposium Verslaving 2020

NIKKI NOOTEBOOM

Jaren heb ik gestoeid met mijzelf, mijn omgeving, de geboden zorg en het leven in het algemeen. Ik kreeg te horen dat ik overgevoelig en te heftig was, mijn verantwoordelijkheden niet nam en teveel hooi op mijn vork nam. En weet je; ze hadden nog gelijk ook. Het grote verschil is alleen dat ik er niet bewust voor had gekozen zo te zijn…

Mijn uit de hand gelopen verslaving zorgde er uiteindelijk voor dat ik besloot mijzelf beter te maken, ik vertrouwde immers niemand meer. Via veel studie en onderzoek ontdekte ik de groep wetenschappers die al decennia bezig zijn met het ontrafelen van trauma en het vinden van bewezen effectieve methoden om mensen te helpen uit de traumaspiraal van angst en reactiviteit te komen. Door al deze kennis niet alleen intensief te bestuderen, maar ook op mijzelf toe te passen, kon ik mijzelf aan mijn haren steeds verder uit het moeras trekken.

Maar het kan anders en ik denk dat het zelfs anders móet dan hoe ik en velen met mij hebben ervaren. Mensen lijden en worden niet op de juiste manier geholpen met praattherapieën, medicatie en diagnoses voor al het verschillende gedrag dat ze vertonen dat maar uit één bron komt: trauma. Je bent als getraumatiseerd persoon niet ziek, niet gek, maar getraumatiseerd. Ik was zowel vanuit generaties voor mij, als in mijn jeugd en volwassen leven getraumatiseerd geraakt. Ik ben inmiddels bijna 50 en ben nu de persoon geworden die mij decennia eerder had kunnen helpen.

OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Om zo direct mogelijk te kunnen leren van degenen die in mijn ogen de beste kijk op mensen en op hulpverlening hebben, studeer ik zoveel mogelijk bij henzelf. De belangrijkste mensen in de traumawereld bevinden zich in Amerika. Gelukkig bestaat Internet en kan ik over de hele wereld studeren. De certificaten die ik heb behaald zijn ook bijna allemaal direct afkomstig van de organisaties waar zij werkzaam zijn of in hun naam zijn opgezet.

In de maanden januari en februari 2022 zal ik werken en studeren op de Trauma Informed care Farm: Simple Sparrow in Texas. Tijdens mijn verblijf daar gaan de traumasessies en de individuele therapieën online gewoon door.

TRAUMA:

 • Nu mee bezig: Advanced Master Program on the Treatment of Trauma – NICABM.
 • Trauma Informed Certified Practitioner – TIC Training Center, Colorado USA
 • Trainingen bij NCTSN (National Child Traumatic Stress Network):
  • Understanding and working with dissociative states

SOMATISCH (lichamelijk):

 • Somatic Experiencing; Healing Trauma – Peter Levine via Sounds True
 • EFT & TFT (‘tapping’) Practitioner – The Priority Academy

THERAPEUTISCH:

 • Nu mee bezig: Foundations of the IFS Model – IFS Institute
 • Nu mee bezig: IFS in action Masterclass by Richard Scwartz – IFS Institute
 • Motivational Enhancement Techniques – University of Virginia
 • Skilled Helper Training Course – Egan & Ramsay

PSYCHOLOGIE e.d.:

 • Nu mee bezig: The Neurobiology of Attachment – Dr Dan Siegel
 • Modern Applied Psychology (diploma) – Achology, Scotland
 • Philosophy & The Sciences – The University of Edinburgh
 • Psychological First Aid – Johns Hopkins University

VERSLAVING:

 • Addiction Prevention and Treatment Clinical Skills – Yale University
 • The Addicted Brain | neurobiology – Emory University

DEELGENOMEN AAN:

 • IFS Weekender Challenge – IFS Guide
 • Collective Trauma Summit 2021 – Hubl
 • The Wisom of Trauma Talks 2 – Gabor Maté
 • Psychotherapy, Spirituality, and Social Change Summit
 • Somatic Experiencing Conference 2021 – Peter Levine
 • Jaarsymposium Verslaving 2020

Je begrijpt mijn systeem

Hoi Nikki,
Ontzettend bedankt voor de sessie gisteren! Het voelde zo goed, je begrijpt volledig wat er met mij/mijn systeem aan de hand is en hoe ik verder kan. Ongelooflijk dat dit nog steeds niet onder de zorgverzekering valt! Maar goed, ik ben blij dat je op mijn pad gekomen bent :-)
JH te H
Contact met Nikki