NIKKI NOOTEBOOM

Traumatherapie door Nikki Nooteboom

Een aantal jaar geleden klapte mijn leven eindelijk uit elkaar. Ik kon het niet meer bijeen houden. Mijn zoektocht begon en vond het niet in de reguliere zorg, dat wist ik al 25 jaar; daar moet ik vandaan blijven.

Studeren in het buitenland (online vooral), in de VS therapie gevolgd, alles wat ik leerde paste (en pas) ik op mezelf toe. Ik leer en ervaar het een en dat zorgde weer voor nieuwe vragen en nieuwe studies. Boeken, heel veel boeken, maar alles ervaar ik zelf. Zo heb ik me omgeschoold van professioneel fotograaf naar therapeut.

Nu help ik mensen in mijn volle praktijk met de Trauma Informed kijk op mensen en therapieën en tools die echt effectief zijn en zorgen voor autonomie van iedereen. Ik pas mij aan op mijn clienten, niet andersom. Zij hoeven niet in mijn trucje te passen, ik zorg dat ik leer wat zij nodig hebben.

Ik ben nu degene die mij 25 jaar geleden al had kunnen helpen. De kennis was er toen ook al, maar het was niet beschikbaar gesteld. Nu is het er (helaas nog nauwelijks vergoed), dankzij Internet. We kunnen onze eigen weg vinden en steeds meer therapeuten zien het licht dat hoe het nu gaat niet alleen niet werkt, maar veelal meer schade veroorzaakt.

Het draait om de client en om de connectie tussen client en therapeut. Mijn persoon is essentieel onderdeel van wat ik doe, een gesprek van mens tot mens. Dit ben ik, wie ben jij?

OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Om zo direct mogelijk te kunnen leren van degenen die in mijn ogen de beste kijk op mensen en op hulpverlening hebben, studeer ik zoveel mogelijk bij henzelf. De belangrijkste mensen in de traumawereld bevinden zich in Amerika. Gelukkig bestaat Internet en kan ik over de hele wereld studeren. De certificaten die ik heb behaald zijn ook bijna allemaal direct afkomstig van de organisaties waar zij werkzaam zijn of in hun naam zijn opgezet.

 • Certificering Traumatic Stress Studies door Bessel van der Kolk bij Trauma Research Foundation
 • Trauma Informed Certified Practitioner – TIC Training Center, Colorado USA
 • Advanced Master Program on the Treatment of Trauma – NICABM.
 • Trainingen bij NCTSN (National Child Traumatic Stress Network):
  • Understanding and working with dissociative states

Internal Family Systems

 • IFS Continuity, deepening knowledge and skills
 • IFS: A Compassionate Approach to Addictive Processes
 • IFS: Sjamanism & Psychotherapy
 • IFS & Children and Adolescents
 • IFS in action Masterclass by Richard Schwartz
 • IFS Circle, foundations of IFS model

EMDR

 • Certificering EMDR practitioner
 • IFS-informed EMDR as an integrated approach to relapse prevention and recovery
 • Addiction, The Adverse Childhood Experiences (ACE) Study, and the Role of EMDR Therapy

Divers:

 • Polyvagal Informed Therapy Master Class – Deb Dana & Stephen Porges
 • Sensorimotor Psychotherapy (Pat Ogden, Ph.D): Body Oriented Therapy Techniques for Trauma and Attachment
 • Somatic Experiencing; Healing Trauma – Peter Levine
 • Vagal Toning Program – Rewire Therapy Institute
 • EFT & TFT (‘tapping’) Practitioner – The Priority Academy
 • Motivational Enhancement Techniques – University of Virginia
 • Skilled Helper Training Course – Egan & Ramsay
 • Comprehensive Interpersonal Neurobiology Master course – Dr Dan Siegel (full scholarship)
 • The Neurobiology of Attachment – Dr Dan Siegel
 • Modern Applied Psychology (diploma) – Achology, Scotland
 • Philosophy & The Sciences – The University of Edinburgh
 • Psychological First Aid – Johns Hopkins University
 • Addiction, The Adverse Childhood Experiences (ACE) Study, and the Role of EMDR Therapy (Susan Brown)
 • IFS: A Compassionate Approach to Addictive Processes (Cece Sykes)
 • From Sobriety to Serenity: An introduction to protocols and parts work with addiction and complex trauma
 • Addiction Prevention and Treatment Clinical Skills – Yale University
 • The Addicted Brain | neurobiology – Emory University
 • Trauma Research Foundation Conference – Boston / online 2021, 2022 + 2023
 • IFS: Exploring the cultural burdens of several countries in Eastern Europe through the eyes of our parts
 • IFS: How to safely support people affected by war?
 • IFS Weekender Challenge – IFS Guide
 • Collective Trauma Summit 2021 – Hubl
 • The Wisom of Trauma Talks 2 – Gabor Maté
 • Psychotherapy, Spirituality, and Social Change Summit
 • Somatic Experiencing Conference 2021 – Peter Levine
 • Jaarsymposium Verslaving 2020
Traumatherapie door Nikki Nooteboom

NIKKI NOOTEBOOM

Een aantal jaar geleden klapte mijn leven eindelijk uit elkaar. Ik kon het niet meer bijeen houden. Mijn zoektocht begon en vond het niet in de reguliere zorg, dat wist ik al 25 jaar; daar moet ik vandaan blijven.

Studeren in het buitenland (online vooral), in de VS therapie gevolgd, alles wat ik leerde paste (en pas) ik op mezelf toe. Ik leer en ervaar het een en dat zorgde weer voor nieuwe vragen en nieuwe studies. Boeken, heel veel boeken, maar alles ervaar ik zelf. Zo heb ik me omgeschoold van professioneel fotograaf naar therapeut.

Nu help ik mensen in mijn overvolle praktijk met de Trauma Informed kijk op mensen en therapieen en tools die echt effectief zijn en zorgen voor autonomie van iedereen. Ik pas mij aan op mijn clienten, niet andersom. Zij hoeven niet in mijn trucje te passen, ik zorg dat ik leer wat zij nodig hebben.

Ik ben nu degene die mij 25 jaar geleden al had kunnen helpen. De kennis was er toen ook al, maar het was niet beschikbaar gesteld. Nu is het er (helaas nog nauwelijks vergoed), dankzij Internet. We kunnen onze eigen weg vinden en steeds meer therapeuten zien het licht dat hoe het nu gaat niet alleen niet werkt, maar veelal meer schade veroorzaakt.

Het draait om de client en om de connectie tussen client en therapeut. Mijn persoon is essentieel onderdeel van wat ik doe, een gesprek van mens tot mens. Dit ben ik, wie ben jij?

OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Om zo direct mogelijk te kunnen leren van degenen die in mijn ogen de beste kijk op mensen en op hulpverlening hebben, studeer ik zoveel mogelijk bij henzelf. De belangrijkste mensen in de traumawereld bevinden zich in Amerika. Gelukkig bestaat Internet en kan ik over de hele wereld studeren. De certificaten die ik heb behaald zijn ook bijna allemaal direct afkomstig van de organisaties waar zij werkzaam zijn of in hun naam zijn opgezet.

 • Tot 4/’23: Certificering Traumatic Stress Studies door Bessel van der Kolk bij Trauma Research Foundation
 • Certificering EMDR practitioner (Nov. ’22)
 • Trauma Informed Certified Practitioner – TIC Training Center, Colorado USA
 • Advanced Master Program on the Treatment of Trauma – NICABM.
 • Trainingen bij NCTSN (National Child Traumatic Stress Network):
  • Understanding and working with dissociative states

Internal Family Systems

 • IFS Continuity, deepening knowledge and skills
 • IFS: A Compassionate Approach to Addictive Processes
 • IFS: Sjamanism & Psychotherapy
 • IFS & Children and Adolescents
 • IFS in action Masterclass by Richard Schwartz
 • IFS Circle, foundations of IFS model

Divers:

 • Polyvagal Informed Therapy Master Class – Deb Dana & Stephen Porges
 • Sensorimotor Psychotherapy (Pat Ogden, Ph.D): Body Oriented Therapy Techniques for Trauma and Attachment
 • Somatic Experiencing; Healing Trauma – Peter Levine
 • Vagal Toning Program – Rewire Therapy Institute
 • EFT & TFT (‘tapping’) Practitioner – The Priority Academy
 • Motivational Enhancement Techniques – University of Virginia
 • Skilled Helper Training Course – Egan & Ramsay
 • Comprehensive Interpersonal Neurobiology Master course – Dr Dan Siegel (full scholarship)
 • The Neurobiology of Attachment – Dr Dan Siegel
 • Modern Applied Psychology (diploma) – Achology, Scotland
 • Philosophy & The Sciences – The University of Edinburgh
 • Psychological First Aid – Johns Hopkins University
 • IFS: A Compassionate Approach to Addictive Processes
 • Addiction Prevention and Treatment Clinical Skills – Yale University
 • The Addicted Brain | neurobiology – Emory University
 • Trauma Research Foundation Conference – Boston / online 2022
 • IFS: Exploring the cultural burdens of several countries in Eastern Europe through the eyes of our parts
 • IFS: How to safely support people affected by war?
 • IFS Weekender Challenge – IFS Guide
 • Collective Trauma Summit 2021 – Hubl
 • The Wisom of Trauma Talks 2 – Gabor Maté
 • Psychotherapy, Spirituality, and Social Change Summit
 • Somatic Experiencing Conference 2021 – Peter Levine
 • Jaarsymposium Verslaving 2020

Dit past bij mij…

Ik zeg op het einde van de sesssie nog net vlug Hartelijk dank tegen je.. en dat klinkt zo flinterdun want ik voel mij nu ook zo dankbaar.. Ik voel nu pas dat ik echt begin, en de therapie die jij mij geeft en hoe je dat doet .. dichtbij mij staat. Dit past bij mij .. ik probeer het in woorden te vangen maar het is meer dan dat .. een gevoel! Ik ben zo dankbaar dat jij als mijn therapeut op mijn pad bent en ik leer zoveel maar ook dat je het voor elkaar krijgt met je info en oefeningen dat ik meer verheldering voel en mijzelf alleen nu leer kennen zonder al die delen. Ik vind het echt zo bijzonder en knap😉 dat je weet mij te laten bewegen.. leren losweken van dat alles.

N te H (NL)