NIKKI NOOTEBOOM

Vrijwel mijn hele leven heb ik gestoeid met mijzelf, mijn omgeving, de geboden zorg en het leven in het algemeen. Mijn uit de hand gelopen verslaving zorgde er uiteindelijk voor dat ik besloot mijzelf beter te maken, want ik had geen vertrouwen meer in de Geestelijke Gezondheidszorg. Door die hulp was de put alleen maar dieper en donkerder geworden.

Via veel zelfstudie en onderzoek stuitte ik op de groep wetenschappers die al decennia bezig is met het ontrafelen van trauma en het vinden van bewezen effectieve methoden om mensen te helpen uit de traumaspiraal van angst en reactiviteit te komen. Door al deze kennis intensief te bestuderen en op mijzelf toe te passen, kon ik beter worden.

Maar het kan anders en ik denk dat het zelfs anders móet dan hoe het bij mij en vele anderen is gegaan en gaat. Mensen lijden en worden niet op de juiste manier geholpen met praattherapieën, medicatie en diagnoses voor het gedrag dat ze vertonen dat meestal maar uit één bron komt: trauma. De wetenschappelijke kennis is er al een hele tijd, maar wordt door het bestaande systeem buiten de deur gehouden. Gelukkig is de doorbraak er eindelijk, mede dankzij het boek van Bessel van der Kolk: The Body Keeps the Score (Traumasporen).

Inmiddels kan ik dicht bij mezelf blijven, kom ik niet meer in aanmerking voor de diagnoses waar men mij mee naar huis had gestuurd en staat mijn leven niet meer in het teken van overleven. Ik kan de verantwoordelijkheid voor mijn leven nu nemen en heb daar alle vertrouwen in. Ik ben inmiddels bijna 50 en ben nu de persoon die mij decennia eerder had kunnen helpen.

Je bent als getraumatiseerd persoon niet ziek of gek, je bent in overleving.

OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Om zo direct mogelijk te kunnen leren van degenen die in mijn ogen de beste kijk op mensen en op hulpverlening hebben, studeer ik zoveel mogelijk bij henzelf. De belangrijkste mensen in de traumawereld bevinden zich in Amerika. Gelukkig bestaat Internet en kan ik over de hele wereld studeren. De certificaten die ik heb behaald zijn ook bijna allemaal direct afkomstig van de organisaties waar zij werkzaam zijn of in hun naam zijn opgezet.

In de maanden januari en februari 2022 zal ik werken en studeren op de Trauma Informed Care Farm: Simple Sparrow in Texas. Tijdens mijn verblijf daar gaan de traumasessies en de individuele therapieën online gewoon door.

TRAUMA:

 • Advanced Master Program on the Treatment of Trauma – NICABM.
 • Trauma Informed Certified Practitioner – TIC Training Center, Colorado USA
 • Trainingen bij NCTSN (National Child Traumatic Stress Network):
  • Understanding and working with dissociative states

THERAPEUTISCH:

IFS Institute (wachtlijst certificering)

 • IFS Continuity, deepening knowledge and skills
 • IFS in action Masterclass by Richard Schwartz
 • IFS Circle, foundations of IFS model

Andere:

 • Motivational Enhancement Techniques – University of Virginia
 • Skilled Helper Training Course – Egan & Ramsay

SOMATISCH (lichamelijk):

 • Somatic Experiencing; Healing Trauma – Peter Levine
 • Vagal Toning Program – Rewire Therapy Institute
 • EFT & TFT (‘tapping’) Practitioner – The Priority Academy

PSYCHOLOGIE e.d.:

 • Vanaf januari: Comprehensive Interpersonal Neurobiology Master course – Dr Dan Siegel (full scholarship)
 • The Neurobiology of Attachment – Dr Dan Siegel
 • Modern Applied Psychology (diploma) – Achology, Scotland
 • Philosophy & The Sciences – The University of Edinburgh
 • Psychological First Aid – Johns Hopkins University

VERSLAVING:

 • Addiction Prevention and Treatment Clinical Skills – Yale University
 • The Addicted Brain | neurobiology – Emory University

DEELGENOMEN AAN:

 • IFS Weekender Challenge – IFS Guide
 • Collective Trauma Summit 2021 – Hubl
 • The Wisom of Trauma Talks 2 – Gabor Maté
 • Psychotherapy, Spirituality, and Social Change Summit
 • Somatic Experiencing Conference 2021 – Peter Levine
 • Jaarsymposium Verslaving 2020

NIKKI NOOTEBOOM

Vrijwel mijn hele leven heb ik gestoeid met mijzelf, mijn omgeving, de geboden zorg en het leven in het algemeen. Mijn uit de hand gelopen verslaving zorgde er uiteindelijk voor dat ik besloot mijzelf beter te maken, want ik had geen vertrouwen meer in de Geestelijke Gezondheidszorg. Door die hulp was de put alleen maar dieper en donkerder geworden.

Via veel zelfstudie en onderzoek stuitte ik op de groep wetenschappers die al decennia bezig is met het ontrafelen van trauma en het vinden van bewezen effectieve methoden om mensen te helpen uit de traumaspiraal van angst en reactiviteit te komen. Door al deze kennis intensief te bestuderen en op mijzelf toe te passen, kon ik beter worden.

Maar het kan anders en ik denk dat het zelfs anders móet dan hoe het bij mij en vele anderen is gegaan en gaat. Mensen lijden en worden niet op de juiste manier geholpen met praattherapieën, medicatie en diagnoses voor het gedrag dat ze vertonen dat meestal maar uit één bron komt: trauma. De wetenschappelijke kennis is er al een hele tijd, maar wordt door het bestaande systeem buiten de deur gehouden. Gelukkig is de doorbraak er eindelijk, mede dankzij het boek van Bessel van der Kolk: The Body Keeps the Score (Traumasporen).

Inmiddels kan ik dicht bij mezelf blijven, kom ik niet meer in aanmerking voor de diagnoses waar men mij mee naar huis had gestuurd en staat mijn leven niet meer in het teken van overleven. Ik kan de verantwoordelijkheid voor mijn leven nu nemen en heb daar alle vertrouwen in. Ik ben inmiddels bijna 50 en ben nu de persoon die mij decennia eerder had kunnen helpen.

Je bent als getraumatiseerd persoon niet ziek of gek, je bent in overleving.

OPLEIDINGEN & TRAININGEN

Om zo direct mogelijk te kunnen leren van degenen die in mijn ogen de beste kijk op mensen en op hulpverlening hebben, studeer ik zoveel mogelijk bij henzelf. De belangrijkste mensen in de traumawereld bevinden zich in Amerika. Gelukkig bestaat Internet en kan ik over de hele wereld studeren. De certificaten die ik heb behaald zijn ook bijna allemaal direct afkomstig van de organisaties waar zij werkzaam zijn of in hun naam zijn opgezet.

In de maanden januari en februari 2022 zal ik werken en studeren op de Trauma Informed care Farm: Simple Sparrow in Texas. Tijdens mijn verblijf daar gaan de traumasessies en de individuele therapieën online gewoon door.

TRAUMA:

 • Advanced Master Program on the Treatment of Trauma – NICABM.
 • Trauma Informed Certified Practitioner – TIC Training Center, Colorado USA
 • Trainingen bij NCTSN (National Child Traumatic Stress Network):
  • Understanding and working with dissociative states

THERAPEUTISCH:

IFS Institute (wachtlijst certificering)

 • IFS Continuity, deepening knowledge and skills
 • IFS in action Masterclass by Richard Schwartz
 • IFS Circle, foundations of IFS model

Andere therapeutisch:

 • Motivational Enhancement Techniques – University of Virginia
 • Skilled Helper Training Course – Egan & Ramsay

SOMATISCH (lichamelijk):

 • Somatic Experiencing; Healing Trauma – Peter Levine
 • Vagal Toning Program – Rewire Therapy Institute
 • EFT & TFT (‘tapping’) Practitioner – The Priority Academy

PSYCHOLOGIE e.d.:

 • Vanaf januari: Comprehensive Interpersonal Neurobiology Master course – Dr Dan Siegel (full scholarship)
 • The Neurobiology of Attachment – Dr Dan Siegel
 • Modern Applied Psychology (diploma) – Achology, Scotland
 • Philosophy & The Sciences – The University of Edinburgh
 • Psychological First Aid – Johns Hopkins University

VERSLAVING:

 • Addiction Prevention and Treatment Clinical Skills – Yale University
 • The Addicted Brain | neurobiology – Emory University

DEELGENOMEN AAN:

 • IFS Weekender Challenge – IFS Guide
 • Collective Trauma Summit 2021 – Hubl
 • The Wisom of Trauma Talks 2 – Gabor Maté
 • Psychotherapy, Spirituality, and Social Change Summit
 • Somatic Experiencing Conference 2021 – Peter Levine
 • Jaarsymposium Verslaving 2020

Je begrijpt mijn systeem

Hoi Nikki,
Ontzettend bedankt voor de sessie gisteren! Het voelde zo goed, je begrijpt volledig wat er met mij/mijn systeem aan de hand is en hoe ik verder kan. Ongelooflijk dat dit nog steeds niet onder de zorgverzekering valt! Maar goed, ik ben blij dat je op mijn pad gekomen bent :-)
JH te H
Contact met Nikki