YOUturn on demand videosessies
YOUturn on demand videosessies
Heb je het gevoel dat je vaak of altijd AAN staat, of juist momenten of periodes dat je niets gedaan krijgt? Is het lastig de motivatie en structuur te vinden om contact te maken met jezelf en jezelf te reguleren?
Meld je aan voor de online on demand toegankelijke YOUturn videosessies. Met psycho-educatie, oefeningen en begeleiding bij regulatie, integratie en interoceptie. Je hebt 100 dagen onbeperkt toegang.
Heb je het gevoel dat je vaak of altijd AAN staat, of juist momenten of periodes dat je niets gedaan krijgt? Is het lastig de motivatie en structuur te vinden om contact te maken met jezelf en jezelf te reguleren?
Meld je aan voor de online on demand toegankelijke YOUturn videosessies. Met psycho-educatie, oefeningen en begeleiding bij regulatie, integratie en interoceptie. Je hebt 3 maanden onbeperkt toegang.
Bij spanning, stress, depressie, burn-out, trauma, geen contact met je lichaam, over-analyseren, hyperalertheid, auto-immuunziekten, prikkelbaar darmsyndroom of als je je veelvuldig onrustig voelt.
YOUturn voor integratie
Integratie is het samenbrengen van alles wat onderdeel uitmaakt van je systeem. In tijden van stress wordt uit overleving een hyperfocus gelegd op (een deel van) je brein dat ervoor moet zorgen dat je veilig bent. Stresshormonen worden aangemaakt en doen wat ze moeten doen; ze verhogen je hartslag, spannen je spieren aan, verkorten je ademhaling en leggen je focus op gevaar van buitenaf en hoe daarop te reageren.
Je systeem is erop gebouwd om stresshormonen aan te maken, het is namelijk allereerst een overlevingsmechanisme. Maar het is er ook op gebouwd om weer rustiger te worden als het gevaar geweken is. In onze maatschappij hebben we geleerd altijd alles onder controle te moeten hebben en dus 24/7 alert te zijn. Ook bij zaken die niet ‘gevaarlijk’ zijn. Dat betekent dat we constant onder druk staan en maar zelden rust ervaren. We nemen ook de tijd niet om regelmatig een YOUturn te maken en bij onszelf in te checken.
Je gedachten razen voort, je voelt niet dat je lichaam al twee uur in een totaal verkrampte staat verkeert en je hebt geen idee wat er verder om je heen gebeurt. Je bent schrikachtig en je staat constant AAN. Het kan ook zijn dat als je lange tijd onder stress staat dat je systeem alles uitschakelt, dat noemt men dan een burnout. Als je maar lang genoeg in een ‘hyper’ of ‘hypo’ staat verkeert, wordt het steeds lastiger nog contact met jezelf te maken.
Hoe krijg je je systeem nou weer terug in balans, in een staat van ‘homeostase’? Dat begint met: Een YOUturn maken. Aandacht hebben voor alles wat er in je systeem aanwezig is en dat kunnen aanschouwen in plaats van erin te verdwijnen. Tijdens de YOUturn sessies gaan we verschillende lagen van contact met je lichaam inzetten, op verschillende manieren; met adem, bewegingen, focustraining, interoceptie, tapping etc.
Leer contact maken met jezelf en bouw structuur met de YOUturn videosessies; twee keer per week komt er een nieuwe video online. Let op: de YOUturn sessies vervangen geen therapie, coaching of mentoring. Het is een zelfhulp tool om meer contact met je lichaam te krijgen en dus op eigen verantwoordelijkheid te bekijken en toe te passen.
WINDOW OF TOLERANCE


Wat kan je verwachten?
KOSTEN: 50 EURO
- Online, je krijgt onbeperkt toegang tot de video’s voor 3 maanden
- Alleen zittende en soms staande oefeningen (rustig)
- Gebaseerd op o.a. neurobiologie, Polyvagaal theorie, Internal Family Systems, Somatic Experiencing, yoga en onderzoeken van o.a. Bessel van der Kolk en Dan Siegel
- Basis psycho-educatie over trauma, je zenuwstelsel en werking van het brein.
- Ademtechnieken, focustraining, EFT (‘tappen’), intergratie-oefeningen, delen-perspectief
- Gegeven door gecertificeerd Trauma Informed practitioner en traumatherapeut Nikki Nooteboom of door haar getrainde mensen
- Het is géén abonnement, je betaalt per periode van 3 maanden.
- De YOUturn sessies vervangen geen therapie, coaching of mentoring, het zijn zelfhulp tools met eigen verantwoordelijkheid.
Hiernaast voorbeeld van een opgenomen regulatiesessie (alleen audio, de videosessies zijn uiteraard met beeld)
Hiernaast voorbeeld van een opgenomen regulatiesessie (alleen audio, de videosessies zijn uiteraard met beeld)
